Om derdiedas

Elsebeth Bechmann

Mit navn er Elsebeth Bechmann. Jeg har i mange år arbejdet som gymnasielærer i tysk samt AP og musik.

Derdiedas.dk er et sted, hvor jeg kan dele min passion for sprogundervisning med jer. At hjælpe andre med at lære et nyt sprog er som at give dem en ekstra verden at færdes i. En verden, der er  fuld af indtryk og af ord.

Jeg har tit fundet det svært at vælge, hvilke ord mine elever skal træne og hvilke ord jeg kan forvente, at de allerede kender.

Ordforråd

Derfor har jeg – både i forbindelse med min master i fremmedsprogspædagogik og privat – brugt rigtig mange timer på at forske i tysk ordforråd – hvilke ord, hvornår, hvordan og hvorfor.

Sprogundervisningen rummer meget mere end bare ord, og jeg er taknemmelig for de dygtige kolleger, der udgiver materialer om tyske samfundsforhold og historie samt bøger med spændende litterære tekster, men min undervisning begynder og slutter med ord.

Allerede i 1972 skrev D.A. Wilkins “without grammar very little can be conveyed, without vocabulary nothing can be conveyed.”

Projekter: Talent for tysk og Tysk for alle

Et af mine projekter, der fylder meget på denne hjemmeside, handler om ordforrådstests. Det var delvist finansieret med udlodningsmidler fra UVM og delvist finansieret af derdiedas.dk. Projektet hedder “Talent for tysk” og blev gennemført i perioden 2019 – 2021. I 2023 og 2024 arbejder jeg på projektet “Tysk for alle”, der igen er delvist finansieret af udlodningsmidler fra UVM. Projektets formål er at udvikle ordforrådstests samt en onlineportal med træningsaktiviteter til læsesvage og ordblinde elever i tyskundervisningen på STX og HHX.

Kontaktinfo:

DERDIEDAS

Egevej 47

4632 Bjæverskov

bechmann@derdiedas.dk

CVR: 39785579

Læs om:

Hjemmesidens håndtering af personlige data her.