5 stjerner til wortschatz.uni-leipzig.de

På denne tyske hjemmeside kan du få et overblik over, hvordan et tysk ord typisk bliver brugt.
Jeg kan godt lide at bruge hjemmesiden, hvis jeg er i tvivl om håndteringen af nye ord på tysk (hvilket køn har fx “Notebook”?), eller bare gerne vil have inspiration til at lave gode ordforbindelser.
Her ser du den side, der møder dig, når du går ind på siden: wortschatz.uni-leipzig.de 

 

 

Hvis jeg indtaster ordet ”herstellen”, får jeg informationer om, hvilken ordklasse det er; jeg får informationer om, hvor hyppigt ordet er, jeg får synonymer og ikke mindst får jeg viden om, hvilke ordforbindelser ”herstellen” typisk er en del af:

 

Og jeg får dette billede, der viser de ord, der hyppigst optræder sammen med ”herstellen”:

 

Siden er let at bruge – også for elever – så 5 stjerner fra mig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.