Tysk udenfor

Hvis det gode vejr holder, flyttes tyskundervisningen måske udenfor – helt frivilligt 🙂

Det er fantastisk at lave et stort orienteringsløb med QR-koder, geoQuestor eller lign., men hvis mindre kan gøre det, kan du måske bruge en af følgende aktiviteter:

Counselling / Pixabay

DEN MINIMALE: Print alfabetet ud med plads til at skrive efter hvert bogstav og send så eleverne ud for at finde tyske ord, der passer til hvert bogstav. Og husk: Det behøver ikke kun være substantiver. Det kan fx være B = Blume, F = fahren.  PRINT HER: A B C_pdf

 

DEN KLASSISKE: I starten af et skoleår bruger mange lærere “Finde jemanden, der….” som en icebreaker-aktivitet. Den kan også bruges udenfor. Lad eleverne starte 4 forskellige steder på skolen; så bliver det en større udfordring at finde nogen, der ikke kan lide spaghetti osv. Her er en gammel udgave, hvis du ikke lige kan finde én: PRINT HER: Finde jemanden

 

DEN SNAKKENDE: Brug “Gesprächskarten” eller “Sprechen tut gut”kort. Gesprächskarten lægger op til tanker og overvejelser, mens “Sprechen tut gut” bruges til korte, spontane svar.

DEN SIMPLE: Spørgsmål og svar. Lad eleverne gå sammen to og to (skift partner efter 5 minutter) og bed dem om at stille spørgsmål på skift: “Was siehst du?”, “Was hörst du?”, “Was denkst du?” og evt. “Wovon träumst du?”. Kan udvides med generel træning af W-spørgeordene: Wo? Wer? Warum? Wann? Wie?

 

Viel Spaß!

Find flere gode sider på EMU.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.