Das letzte Wort

Træn din hukommelse med aktiviteten ”Das letzte Wort”.

I anledning af udgivelsen af min bog “Ord man kan bruge” får du her en lille aktivitet, der kunne have været med i bogen.

Fokus er at træne din hukommelse. Aktiviteten er gavnlig i forhold til din læsning. Det er vigtigt at kunne huske, hvad man har læst for at opnå en flydende læsning og ikke hele tiden gå i stå eller starte forfra. Derudover træner den din genkendelse og din forståelse af enkelte ord på tysk.

Sværhedsgrad: A2, B1 og B2 (sætningerne nederst på siden passer til B1).

Organisering: Klassevis eller gruppevis

Forberedelse: Medbring sedler med egnede sætninger (se nederst).

Gennemførelse: En elev læser 2 sætninger højt og skal dernæst – uden at se på papiret – sige det sidste ord i hver sætning. Den næste elev læser 3 sætninger højt og skal ligeledes – uden at kigge – sige det sidste ord i hver sætning – i rigtig rækkefølge. Man kan fortsætte med op til 6 sætninger, hvis nogen er friske på denne udfordring.

En gruppe med 4 elever: 

Nederst på siden finder du opgaveark, der passer til grupper med 4 elever i hver. Print dem og brug dem.

Giv elev A en seddel med opgaveteksten: ”Dine kammerater skal nu på skift læse deres sætninger op. Når én elev er færdig med at læse, beder du vedkommende om at vende papiret om og gentage det sidste ord i hver sætning. Start med den elev, der har fået 2 sætninger. De to andre elever har fået hhv. 3 og 4 sætninger.
Prøv gerne flere runder, hvor I bytter sedler eller roller internt i gruppen eller bytter sedler med de andre grupper. ”

Her finder du sætninger til aktiviteten. Der er 7 forskellige sæt med sætninger fra hhv. avisartikler, noveller, biografier og eventyr. Ordene er som altid højfrekvente. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.