Wer hat das Bild?

I dag legede vi ”Wer hat das Bild?” de sidste 20 minutter. Det var sjovt.

Forberedelse: læreren medbringer en stak farvede papirer (evt. pap). Der skal være nok til alle de elever, der skal prøve at stå foran klassen og beskrive. På nogle af papirerne er der påklistret et billede/et foto, og på nogle af dem er der påklistret et hvidt stykke papir.

Gennemførelse: 2 – 3 elever får nu udleveret et ark papir hver. 1 – 2 af dem har et papir med et billede, 1 – 2 af dem har et papir med et hvidt papir på.

  • 3g: de skal nu på skift (uden forberedelsestid) beskrive ”billedet” foran dem, og klassen skal gætte, hvem der rent faktisk kigger på et billede og hvem der bare improviserer.
  • 1g & 2g: giv dem evt. nogle minutters forberedelsestid, før de skal stå foran klassen. Herefter er aktiviteten den samme.

Ordforrådsfordel:

Eleverne kan kun bruge de ord, som de allerede kender. Det konsoliderer deres kendskab til disse almindelige ord og giver dem en større sikkerhed næste gang, de skal bruge dem. De modigste elever vil også få styrket deres evne til at omformulere sætninger i en presset situation. Langt de fleste elever vil have det o.k. med opgaven, idet de jo selv bestemmer, hvor meget de vil beskrive af et givent billede – og nogle af dem får endda lov til at beskrive lige præcis det, som de kan (dem med det hvide papir 😊).

Aktiviteten, som står i min bog ”Ord man kan bruge”, er egentlig beregnet til 2 elever, men i dag oplevede jeg, at det faktisk var sjovere, at der stod 3 elever. Det gjorde det også sværere for klassen at gætte, hvor billedet (billederne) befandt sig.

Tysk i grundskolen?

Jeg har ikke prøvet den i grundskolen, men da min datter (som går i 8. klasse og ikke kan specielt meget tysk) så bunken med billeder, sagde hun, at det også ville være sjovt i deres klasse. Skriv gerne en kommentar, hvis du prøver aktiviteten i grundskolen.

Hvilke billeder kan bruges?

Gerne ret almindelige billeder, hvor personerne / aktiviteten er nem at gennemskue og beskrive.

Hvis du ønsker min samling af billeder tilsendt, er du altid velkommen til at kontakte mig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.